zywienie-systemowe-baner

Idealne rozwiązanie dla firm, które chcą zadbać o najwyższy standard posiłków, przygotowywanych z myślą o wszystkich pracownikach.

Żywienie systemowe

Etap 01

Sprawdzimy Twoje realne potrzeby i posiadane rozwiązania.

Etap 02

Przygotujemy koncepcję, plan i kosztorys wdrożenia systemu lub zmian w obecnym.

Etap 03

Przeprowadzimy wdrożenie systemu oraz ustalimy sposoby kontroli jakości.

Możliwe rozwiązania

Stołówka

Miejsce na terenie zakładu pracy wyodrębnione organizacyjnie i lokalowo, z pełnym zapleczem kuchennym, ciągiem wydawczym oraz salą konsumpcyjną. Działająca w wyodrębnionym lokalu z własnymi drogami dostaw. Serwująca śniadania, obiady, a także kolacje. Funkcjonująca w trybie ciągłego dostępu w określonych godzinach pracy. Serwująca posiłki zarówno abonamentowe, jak i jednorazowe, przygotowywane na miejscu. Prowadzona przez pracodawcę lub operatora zewnętrznego, zapewniającego personel do obsługi wszystkich procesów.

stolowka

Jadalnia

Wydzielone miejsce na terenie zakładu pracy z ciągiem wydawczym oraz salą konsumpcyjną. Działająca w wyodrębnionym lokalu bez konieczności posiadania własnych dróg dostaw. Serwująca najczęściej dania obiadowe. Zapewnia dostępność w określonych godzinach pracy. Obsługuje Klientów abonamentowych. Prowadzona przez operatora zewnętrznego, który zapewnia personel do obsługi Klientów.

Catering kontraktowy

Zorganizowana forma przygotowywania oraz dostarczania ciepłych lub zimnych posiłków gotowych do spożycia, w oparciu o podpisaną umowę. Dostawy realizowane godzinach w określonych z góry. Posiłki przygotowywane w lokalu operatora, a następnie serwowane w naczyniach jednorazowych w wydzielonym do tego pomieszczeniu socjalnym. Przeznaczony jedynie dla Klientów abonamentowych. Nie wymaga zaangażowania pracowników firmy.

catering-kontraktowy
automaty-vendingowe

Automaty vendingowe

Posiłki pracownicze przygotowywane w firmie zewnętrznej i dostarczane do zakładu pracy. Przechowywane w warunkach chłodniczych w automacie samosprzedającym. Posiłki dostępne w wolnej sprzedaży, jak i na abonament. Szeroki asortyment produktów: obiady, kanapki, bułki, przekąski, napoje i inne. Nie wymaga dedykowanej przestrzeni dla urządzeń. Automaty również z opcją wydawania podgrzanych posiłków.

Dedykowane rozwiązania

Systemy łączące różne sposoby dostarczania i wydawania posiłków w oparciu o przeprowadzony audyt i badania potrzeb pracowników. Możliwość łączenia różnych form rozwiązań i/lub opracowania systemów uwzględniających indywidualne potrzeby i możliwości pracodawcy oraz jego pracowników.

dedykowane-rozwiazania
Dlaczego warto

Opracowanie systemowego podejścia do żywienia pozwala uzyskać szereg korzyści zarówno dla pracodawcy, jak i dla pracowników. Najczęściej wymieniane w ankietach:

wspólne spożywanie posiłków integruje zespół
regularne spożywanie posiłków obniża absencję oraz rotację pracowników
systematyzuje przerwy w pracy i zwiększa wydajność pracowników
prosty sposób rozliczania pobranych posiłków i wydatków na wyżywienie
dofinansowanie posiłków jest zwolnione z oskładkowania ZUS
do 100% wydatków zaliczanych jako koszt
Blog
Zalety zapewniania gorących posiłków dla pracowników

Zalety zapewniania gorących posiłków dla pracowników

Zalety zapewniania gorących posiłków dla pracowników Współczesne miejsce pracy ewoluuje, przechodząc od tradycyjnych biur i…

Porozmawiaj z ekspertem
Maciej Jermak

+48 600 818 978

maciejjermak@zdrowyprojekt.pl

skontaktuj się z ekspertem dekoracja

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.OK